מתכוני שף לפורים

לכבוד פורים החלטנו לפנק אתכם במתכוני השף הסודיים מרשת מלונות טמרס

אוזני ההמן המיוחדים של השף פלורין שמשון דביקה
שף מלון West אשדוד  

מצרכים לבצקאוזני המן

  • 2 כוסות קמח

  • חצי כוס סוכר

  • 200 גרם חמאה רכה

  • ביצה אחת

מצרכים למלית:

  1. שוקולד זעתר- ממיסים שוקולד מריר עם שמנת מתוקה (ביחס של אחד לאחד) מוסיפים זעתר, מצננים.

  2. תרד וגבינות- מאדים תרד וטוחנים, מוסיפים מס' סוגי גבינות כמו ריקוטה, בולגרית וגבינה לאפייה, מצננים.

  3. ים תיכוני- קולים חציל בתנור, מקלפים שמים במסננת עד לירידת כל הנוזלים. קוצצים ומוספים בולגרית. מוגש לצד יוגורט.

אופן הכנה:

  • שמים בקערה את החמאה והסוכר ומתחילים לערבב

  • מוסיפים את הביצה וממשיכים בבחישה

  • מוסיפים את הקמח ולשים עד לקבלת בצק אחיד.

  • אם הבצק יוצא לח או דביק ניתן להוסיף עד חצי כוס של קמח בהדרגה למיצוק הבצק

  • מרדדים את הבצק בעזרת מערוך על משטח מקומח מעט.

  • קורצים מהבצק עיגולים

  • במרכז העיגול שמים מן המילית הרצויה (בערך כפית), בזהירות ולא יותר מידי בכדי שלא יגלוש החוצה בעת האפייה.

  • מרימים את דפנות העיגול משלושה כיוונים כך שנוצרת צורת משולש ומהדקים בפינות.

  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דק עד להזהבה

  • מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.